Porto Carras
 
 
 
 

Αντάμα - με γλυκάνισο

Παραδοσιακή απόσταξη στεμφύλων από ώριμα υγιή σταφύλια αρωματικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται βιολογικά στο Κτήμα μας. Τα στέμφυλα αποστάζονται σε χάλκινο άμ- βυκα, με τη μέθοδο της κλασματικής από- σταξης, σταγόνα σταγόνα και σε χαμηλή θερμοκρασία και με την προσθήκη γλυκά- νισου. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται οι πιο ευγενείς αρωματικές ουσίες του μείγματος. Αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με δυνατό χαρακτήρα, καθαρά και έντονα αρώματα, διακριτικά αρώματα γλυκάνισου, ζεστή αίσθη- ση του αλκοόλ στο στόμα, στρογγυλό σώμα και ισορροπημένη γεύση. Σερβίρεται σαν ορεκτικό ή χωνευτικό, σκέτο, με νερό ή με πάγο και συνοδευόμενο από Ελληνικούς παρα- δοσιακούς μεζέδες. Το τσίπουρο «Αντάμα» με γλυκάνισο κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 50 ml., 200 ml. και 500 ml.