Porto Carras
 
 
 
 

Λημνιό - Cabernet Sauvignon

Τύπος Κρασιού: Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Λημνιό, Cabernet Sauvignon.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μοναδικό μπουκέτο φρούτων του δάσους, βανίλιας και του χαρακτηριστικού αρώματος πιπεριού της ελληνικής ποικιλίας Λημνιό. Ισορροπημένο βελούδινο στόμα με μαλακές τανίνες και τρυφερή αίσθηση γλυκύτητας στην επίγευση.
 
Υψόμετρο: 150 - 300 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 600 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Ωρίμανση του οίνου σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.
 
Σερβίρεται: Στους 16 - 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Ψητά λευκά και κόκκινα κρέατα.