Porto Carras
 
 
 
 

Λημνιό

Τύπος Κρασιού: Ερυθρός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Λημνιό.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ρουμπινί χρώμα. Πικάντικα αρώματα, πιπεριού και κανέλλας. Στόμα μαλακό και ελκυστικό, με έντονα τα αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, τρυφερές γλυκές τανίνες που συνοδεύουν έως το τελείωμα.
 
Υψόμετρο: 150 - 300 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 500 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Ωρίμανση του οίνου σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.
 
Σερβίρεται: Στους 16 - 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Συνοδεύει ιδανικά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα (κρεατικά και λαδερά).