Porto Carras
 
 
 
 

Chateau Πόρτο Καρράς

Τύπος Κρασιού: Ερυθρός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό, Merlot.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ πορφυρό χρώμα. Πολύπλοκη μύτη με συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρους και καπνού. Στόμα πλούσιο, ισορροπημένο, με καλοδομημένες τανίνες, εξαιρετικό μπουκέτο και έντονη σε διάρκεια επίγευση. Κατάλληλο για παλαίωση.
 
Υψόμετρο: 150 - 300 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 600 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Παλαίωση του οίνου σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες και στη συνέχεια σε φιάλες για ένα περίπου χρόνο σε υπόγειες κάβες.
 
Σερβίρεται: Στους 17 - 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Συνοδεύει ιδανικά εκλεκτό κυνήγι, κόκκινα κρέατα με πικάντικες σάλτσες.