Porto Carras
 
 
 
 

Merlot

Τύπος Κρασιού: Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε.
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Merlot.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Έντονο βαθύ πορφυρό χρώμα, σύνθετο άρωμα φρούτων του δάσους με αρώματα γαρύφαλλου και μπαχαρικών, πλούσιο στόμα με βελούδινες ταννίνες και μακρά επίγευση.
 
Υψόμετρο: 200 - 300 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 600 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Ωρίμανση του οίνου σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.
 
Σερβίρεται: Στους 17 - 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Κόκκινα κρέατα, τυριά με έντονη γεύση.