Porto Carras
 
 
 
 

Αθήρι

Τύπος Κρασιού: Λευκός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική.
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Αθήρι.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Αρώματα λευκόσαρκων φρούτων. Αρμονικό στόμα με μεστή γεύση και φρουτώδη επίγευση.
 
Υψόμετρο: 200 - 300 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 700 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, κλασική λευκή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Σερβίρεται: Στους 8 - 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Σαλάτες εποχής και παραδοσιακοί μεζέδες.