Porto Carras
 
 
 
 

Ασύρτικο

Τύπος Κρασιού: Λευκός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική.
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Ασύρτικο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Έντονο άρωμα εσπεριδοειδών και ανθέων με γήινες νύξεις. Στόμα με τραγανή οξύτητα, χαρακτηριστική της ποικιλίας, πληθωρικό και μακρά αρωματικό.
 
Υψόμετρο: 250 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες και αργιλλοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 600 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, κλασική λευκή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Σερβίρεται: Στους 8 - 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Φρέσκα θαλασσινά και λιπαρά ψάρια στη σχάρα.