Porto Carras
 
 
 
 

Μαλαγουζιά

Τύπος Κρασιού: Λευκός ξηρός, Π.Γ.Ε. Σιθωνία.
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Μαλαγουζιά.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Πολύπλοκη μύτη με ανθικό και βοτανικό χαρακτήρα, χαμομηλιού και μέντας, αλλά κι εξωτικών φρούτων. Στόμα πλούσιο, στρογγυλό με ξεχωριστή ένταση και διάρκεια.
 
Υψόμετρο: 100 - 150 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αργιλοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 800 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, κλασική λευκή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Σερβίρεται: Στους 8 - 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Συνοδεύει άριστα φρέσκα ψάρια,άσπρα κρέατα και φρούτα.