Porto Carras
 
 
 
 

Μελισσάνθη

Τύπος Κρασιού: Λευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Ασύρτικο, Αθήρι.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Αχυρόξανθο χρώμα. Αρώματα λεμονιού, λευκόσαρκων φρούτων και μέντας. Στόμα με όγκο,φίνα οξύτητα και ζωηρή επίγευση που ξεχειλίζει από αρώματα εσπεριδοειδών.
 
Υψόμετρο: 200 - 300 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 600 - 700 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, κλασική λευκή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Σερβίρεται: Στους 8 - 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Συνοδεύει άριστα ποικιλίες θαλασσινών, φρέσκα ψάρια και πουλερικά.