Porto Carras
 
 
 
 

Blanc De Blancs

Τύπος Κρασιού: Λευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Αθήρι, Ασύρτικο, Ροδίτης.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό, απαλό, κίτρινο χρώμα. Σύνθετο αρωματικά, με οσμές λουλουδιών και εσπεριδοειδών να κυριαρχούν, εύκολο και ευχάριστο στο στόμα.
 
Υψόμετρο: 200 - 300 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 600 - 700 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, κλασική λευκή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Σερβίρεται: Στους 8 - 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Συνοδεύει ευχάριστα θαλασσινά, πράσινες σαλάτες και τυριά.