Porto Carras
 
 
 
 

Ροζέ

Τύπος Κρασιού: Ροζέ ξηρός, Π.Γ.Ε. Σιθωνία.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Syrah, Cabernet Sauvignion.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Έντονο ρόδινο χρώμα. Σύνθετη μύτη κόκκινων φρούτων και αρωματικών βοτάνων. Δροσερό και ευχάριστο με απαλές τανίνες και γεμάτο στόμα.
 
Υψόμετρο: 200 - 350 μέτρα.
Έδαφος: μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.
Απόδοση Αμπελιού: 600 κιλά / στρέμμα.
Παραγωγική Διαδικασία: Διαχωρισμός από την σταφυλόμαζα μετά από 8 - 12 ώρες, στατική απολάσπωση, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Σερβίρεται: Στους 8 - 11 βαθμούς Κελσίου.
 
Συνδυασμοί: Συνοδεύει λαχανικά, σαλάτες, σπαγγέτι θαλασσινών και πίνεται ευχάριστα παγωμένο ως απεριτίφ.