Porto Carras
 
 
 
 
 

Οινοποιείο

Το οινοποιείο κτίστηκε το 1970 και σε συνδυασμό με τον αμπελώνα, υπήρξε σταθμός για την ελληνική βιομηχανία οίνου. Η τοποθεσία του σε μια κοιλάδα, είναι επιλεγμένη ώστε να μην είναι ορατή για τον περαστικό, τόσο από τον δρόμο όσο και από τη θάλασσα, προστατεύοντας έτσι την ομορφιά του τοπίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντικότατη συμβολή του πατέρα της σύγχρονης οινολογίας Καθηγητή Emile Peynauld του Πανεπιστημίου του Bordeaux, καθιέρωσε την ιστορική διαδρομή του πρώτου «Ελληνικού» οίνου του Chateau Porto Carras, από Cabernet Sauvignon, το οποίο προσαρμοσμένο ιδανικά στα ασβεστο-σχιστολιθικά εδάφη του κτήματος μεγαλούργησε διεθνώς αποσπώντας βραβεία, μετάλλια και διακρίσεις.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή της θέσης του οινοποιείου στο κέντρο του αμπελώνα συντελεί στην γρήγορη παραλαβή και επεξεργασία των σταφυλιών με στόχο τη διατήρηση του ποιοτικού τους δυναμικού και την αποφυγή οξειδώσεων.