Porto Carras
 
 
 
 
 

Τεχνικές Οινοποίησης

Οι οίνοι οινοποιούνται με γνώση και φροντίδα από τους έμπειρους οινολόγους, μαθητές του μεγάλου δάσκαλου Emile Peynaud, μέσα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου.

Παράλληλα στο κλιματιζόμενο κελάρι του οινοποιείου γνήσια γαλλικά δρύινα βαρέλια που ανανεώνονται κάθε χρόνο, εξασφαλίζουν την ιδανική ωρίμανση των μεγάλων ερυθρών οίνων, ειδικά του Chateau Porto Carras και του Syrah Porto Carras.

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς βραβεύεται κάθε χρόνο σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, με πληθώρα διακρίσεων, γεγονός που υπογραμμίζει την ποιοτική υπεροχή των κρασιών του.

Για τα λευκά κρασιά μας

Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, κλασική λευκή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες χαμηλές ανάλογα με την ποικιλία και το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

Για τα ροζέ κρασιά μας

Διαχωρισμός από την σταφυλόμαζα μετά από 8 - 12 ώρες, στατική απολάσπωση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία.

Για τα ερυθρά κρασιά μας

Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Ωρίμανση του οίνου σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για λιγότερο ή περισσότερο από 12 μήνες, ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Τσίπουρο

"Αντάμα": Ιστορία, γνώση και μια χαρισματική γη το προικίζει με χάρη. Μια παραδοσιακή απόσταξη από επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται βιολογικά στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Έντονο άρωμα, γεμάτη γεύση, εξαιρετικά στρογγυλό σώματος με ή χωρίς γλυκάνισο.